Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Online-konference: Hvordan får vi bedst de 10 fraktioner indsamlet og afsat?

Hvordan får vi bedst de 10 fraktioner indsamlet og afsat?

Spande, fællesløsninger, sorteringsanlæg, transport, priser, udenlandske erfaringer - og meget andet.

De 10 fraktioner skal husstandsindsamles, og vi skal have etableret løsninger, der tager højde for modtageanlæg til behandling og genanvendelse af de indsamlede mængder. Hvordan kan de løsninger se ud, og kan de både fungere i nutiden og fremtiden?

Høringsfristen for den reviderede affaldsbekendtgørelse vil være overstået. Alle ved, hvad der er på vej og har haft mulighed for at kommentere på rammerne. Medarbejdere i kommuner og affaldsselskaber er i fuld sving med at orientere sig om mulige løsninger til at husstandsindsamle de 10 affaldsfraktioner som krævet i affaldsbekendtgørelsen.

For flertallet af kommuner betyder det husstandsindsamling af flere nye fraktioner, og for mange er der ønske om kombineret indsamling i videst mulige omfang. Samtidigt overvejes nye samarbejder og løsninger – men hvilke og hvordan?

Konferencen vil give konkrete input til det videre arbejde med etablering og udrulning. Vi skal høre om løsninger for spande – både over og under jorden, særskilt og kombineret indsamling, biler, afsætning og samarbejder. Der inddrages både udenlandske og danske erfaringer og undersøgelser. Hvad kan vi lære af Sverige, som i mange år har indsamlet flere kildesorterede affaldsfraktioner end Danmark? Hvad er erfaringerne med blandinger af pap og papir? Hvad siger de velkendte sorteringsanlæg i Holland, Belgien og Tyskland, som i flere år har håndteret blandinger af plast, metal og drikkevarekartoner? Og hvor og hvordan afsættes kombineret indsamlet affald, indtil der eventuelt står danske sorteringsanlæg klar? Hvad koster denne, måske midlertidige, afsætning? Endelig vil konferencen give et bud på den mulige klimaeffekt af løsningerne - hvordan kan denne effekt optimeres?

Deltag i konferencen og få konkrete inputs og idéer til indsamling og afsætning af ”De 10”.

OBS: Der er som følge af corona-forholdsregler kun muligt at deltage i konferencen online via Zoom/YouTube. Link til arrangementet vil blive sendt ud 1-3 hverdage inden konferencen. Hvis du har behov for YouTube linket, så skriv det i bemærkningsfeltet på tilmeldingen.

Program

9:00-16:00
Program er under udarbejdelse
Du bruger Internet Explorer - hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, skift da browser til Chrome eller Firefox...

Hvornår

08. december 2020
kl. 09.00 - 16.00

Hvor

Online via Zoom/Youtube

Deltagergebyr

Online: Pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 3.350,00
Online: Pris ikke-medlemmer, ekskl. moms
DKK 5.450,00
Online: Pris studerende, ekskl. moms
DKK 550,00

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Download program
Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.