Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Hvordan er reglerne for din nye cirkulære forretningsidé?

02. november 2018
Hvordan er reglerne for din nye cirkulære forretningsidé?
En ny hjemmeside skal gøre det lettere for virksomheder, med blandt andet cirkulære forretningsidéer, at få overblik over reglerne.

Cirkulære forretningsmodeller tænker ofte nyt, ser nye veje og nye samarbejdsformer. Derfor udfordrer de også ind i mellem reglerne. Reglerne er heller ikke nødvendigvis klare når man står med en ny idé indenfor cirkulær økonomi. Måske er reglerne endda en direkte barriere for den nye idé?  

Derfor lancerer Erhvervsministeriet nu en ny platform, nyeforretningsmodeller.dk. Her kan virksomheder med nye forretningsmuligheder, inden for digitalisering, ny teknologi, cirkulær økonomi, deleøkonomi og e-handel, henvende sig ét sted for at stille spørgsmål til reglerne og få svar, der er koordineret på tværs af myndigheder. Virksomheden skal derfor kun henvende sig ét sted for at få svar på regler på tværs af ministerier og fagområder. 

Myndighederne kan på den måde se, om der skulle vise sig barrierer eller uhensigtsmæssigheder i reglerne, og på den baggrund undersøge, om der er mulighed for at præcisere eller justere reglerne eller se på, hvordan reguleringen er i nabolandene. Det vil, ifølge erhvervsministeriet, også være lettere at gennemføre forsøg med nye forretningsmodeller og ny teknologi, som kan føre til erfaringer, der kan være med til at præge udformningen af ny lovgivning. 

Portalen er et af initiativerne i den nyligt indgåede politiske aftale om at fremme den cirkulære økonomi i Danmark.  Aftalen er beskrevet i denne nyhed fra DAKOFA

Den nye portal er i luften fra i dag på nyeforretningsmodeller.dk

Læs mere i vidensbanken

Cirkulær økonomi
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.