Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Hvem må være medejere af affaldsforbrændingsanlæg?

22. marts 2023
Hvem må være medejere af affaldsforbrændingsanlæg?
Spørgsmål til ministeren om forventninger til markedsaktører ved - samt miljøvurdering af - konkurrenceudsættelse af forbrændingsområdet.

Theresa Scavenius fra Alternativet har pr. 21/3 2023 udbedt sig et svar fra Klima-, energi- og forsyningsministeren. Spørgsmålet lyder i sin fulde ordlyd som følger:

”Vil ministeren redegøre for, hvilke markedsaktører der forventes at kunne få medejerskab af den danske affaldssektor i lyset af det kommende lovforslag om ny organisering af affaldsforbrændingssektoren og konkurrenceudsættelse af forbrændingsegnet affald, herunder om kommunen fortsat er majoritetsejer, og at forbrændingsanlæg ikke må have andre kommercielle aktiviteter inden for affaldssektoren?”

I et andet spørgsmål til samme minister har Theresa Scavenius spurgt:

”Vil ministeren oplyse, om lovforslaget om konkurrenceudsættelse af forbrændingssektoren er blevet miljøvurderet?”


DAKOFA venter spændt på ministerens svar, som vi naturligvis vil ile med at overbringe vores medlemmer, så snart de måtte være kendt.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.