Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Høring om minimumspriser for bæreposer

10. februar 2020
Høring om minimumspriser for bæreposer
Udkast til bekendtgørelse om visse krav til emballager er på gaden og har høringsfrist 23. marts 2020 og ikrafttrædelse fra 1. juli 2020.

Bekendtgørelsesudkastet fastsætter en minimumspris på 4 kr. for bæreposer, som udleveres på salgssteder for varer eller produkter. Bekendtgørelsen skal ses i sammenhæng med vedtagelsen af lovforslaget om forbud mod gratis udlevering af alle bæreposer med hank, samt bæreposer af plastik med og uden hank, som du kan læse om i DAKOFAs nyhed herom af 23. januar 2020.

Udover at fastsætte minimumsprisen er der også foretaget ændringer i flere af bekendtgørelsens definitioner, så disse er i overensstemmelse med det reviderede emballagedirektiv fra 2018. Dette er bl.a. definitionerne på ”bortskaffelse”, ”genbrug” m.fl.

Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft 1. juli 2020. Krav om opkrævning af minimumsprisen træder i kraft 1. januar 2021, samtidig med lovens forbud mod gratis udlevering.

Du kan læse mere og se hele bekendtgørelsesudkastet ved at klikke hér.

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.