Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Hjælp Miljøstyrelsen med at sprede den nye kampagne om PCB i lysstofamaturer

26. marts 2018
Hjælp Miljøstyrelsen med at sprede den nye kampagne om PCB i lysstofamaturer
Miljøstyrelsen lancerer nu en ny kampagne: "Få PCB frem i lyset", som har til formål at gøre bolig- og bygningsejere opmærksomme på PCB-holdige kondensatorer i lysstofamaturer. Hjælp Miljøstyrelsen med at gøre bolig- og bygningsejerne opmærksomme på, at lysstofamaturer med en PCB-holdig kondensator kan udgøre et stort miljø- og sundhedsproblem.

I tusindvis af danske bygninger kan utætte PCB-holdige kondensatorer være en trussel mod økonomien og på langt sigt også mod helbredet, skriver Miljøstyrelsen i en nyhed. Der kan findes PCB i lysstofarmaturer i bygninger fra især før 1986, hvor PCB blev forbudt. PCB sidder i kondensatorer bag lysstofrørene. Miljøstyrelsen skriver endvidere, at det i 2013 blev estimeret, at der fortsat findes omkring 300.000 lamper med PCB-holdige kondensatorer i brug, heraf et ukendt antal i private hjem. Det er de lamper, som Miljøstyrelsen med denne kampagne gør opmærksom på. 

Kampagnen "PCB frem i lyset" kører i marts måned og henvender sig til alle typer bygningsejere. 

Læs mere på: Få PCB frem i lyset 

Læs mere i vidensbanken

Bygge- og anlægsaffald
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.