Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Hent inspiration syd for grænsen

12. juni 2018
Hent inspiration syd for grænsen
Den tyske miljøstyrelse præsenterer et nyt katalog med idéer og inspiration til bedre indsamling og håndtering af municipal waste.

Det nye 300-siders katalog er henvendt til aktører verden over, som ønsker at lade sig inspirere af det tyske system og de tyske løsninger for indsamling og håndtering af affald. Inspirationskataloget går i dybden med en række specifikke emner:

  • 14 forskellige ”systemer”, som dækker over en række forskellige affaldsfraktioner, indsamlingsmetoder og behandlingsmetoder for municipal waste samt anvendelsen af disse i en lokal kontekst baseret på typen af bebyggelse
  • Finansiering og muligheder for omkostningsdækning
  • Forskelligt materiel inden for indsamling, omlastning og transport af municipal waste 
  • Forbehandling, behandling og udnyttelse af municipal waste
  • Midlertidig opbevaring og bortskaffelse samt
  • Håndtering af en række udvalgte affaldsstrømme
     

Store dele af rapporten er udarbejdet som såkaldte fact-sheets, hvor man kan hente overskuelig information om de specifikke emner samt finde referencer til det tyske marked. Kataloget kan dermed, til trods for omfanget, anvendes som opslagsværk for interesserede aktører, der gerne vil inspireres.

Du kan finde rapporten her.

 

 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.