Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Gemidan Ecogi åbner nyt forsorteringsanlæg

09. april 2019
Gemidan Ecogi åbner nyt forsorteringsanlæg
Den danske virksomhed Gemidan Ecogi A/S har netop indviet et nyt forsorteringsanlæg til organisk affald fra såvel private husstande som erhverv.

Ved åbningsreceptionen den 8. april præsenteredes det nye anlæg i Frederikshavn. Anlægget har en kapacitet på 8–10 tons affald pr. time, og er fleksibelt med hensyn til emballeringen af fødevarer. Der kan således modtages affald emballeret i plast, pap, glas og konservesdåser, og forsorteringen gør det muligt efterfølgende at afgasse pulpen på biogasanlæg.

Ifølge Gemidan Ecogi er der en høj renhed i pulpen (> 99,9%) og ingen synlige urenheder. Pulpen opfylder dermed de nye krav i ”affald-til-jord bekendtgørelsen” med hensyn til maksimalt indhold af plast. Processen er ETV certificeret og medfører en høj grad af finkornethed i pulpen (mere end 60% af partiklerne er mindre end 0,1 mm), hvilket giver en hurtig gasudvikling. Udnyttelsen af det organiske potentiale er i følge Gemidan Ecogi mere end 95%.


Der er pt. installeret 3 Ecogi anlæg i Danmark, og du kan læse mere om teknologien og anlæggene, hvis du trykker hér.

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.