Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Frivillig bæredygtighedsklasse for byggeri nu lanceret

25. juni 2020
Frivillig bæredygtighedsklasse for byggeri nu lanceret
Den frivillige bæredygtighedsklasse består af ni bæredygtighedskrav. Bæredygtighedsklassen er et redskab, som alle bygherrer kan vælge at bruge, og den kan anvendes på alle bygningstyper. Klassen er beskrevet i en vejledning, som skal ses som det praktiske værktøj, der kan hjælpe den enkelte bygherre til et mere bæredygtigt byggeri.

På følgende links kan du læse vejledninger til bl.a.:  

På hjemmesiden for den frivillige bæredygtighedsklasse finder du også links til bygningseksempler og cases samt links til testpanelet og anden videndeling, herunder også et link til en video på 3,5 min., der giver en kort introduktion til bæredygtighedsklassen.

Som bekendt er den nye bæredygtighedsklasse et initiativ (Initiativ 13) fra den danske cirkulære strategi, som vedtaget under den tidligere regering.

I den danske CØ-strategi fremgår det bl.a., at den fri­villige bæredygtighedsklasse vil kunne øge ressourceeffektiviteten i byggeriet samt omfanget og værdien af genbrug og genanvendelse af byggematerialer.

Du kan læse mere her på hjemmesiden for den frivillige bæredygtighedsklasse 

Du kan læse den danske cirkulære strategi her på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside https://mfvm.dk/publikationer/publikation/pub/hent-fil/publication/strategi-for-cirkulaer-oekonomi/

 

 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.