Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Fra plastaffald til råvarer

14. september 2020
Fra plastaffald til råvarer
Quantafuel er nu i gang og nyt anlæg planlægges. Den årlige kapacitet er 20.000 tons plast, der ellers ville være blevet eksporteret eller sendt til forbrænding.

Genanvendelsesvirksomheden Quantafuel kunne i onsdags trykke på start-knappen til produktionen, der omdanner plastaffald til nye råmaterialer til produktion af nye plastprodukter. Quantafuel forventer tillige, at anlægget i Skive vil producere mere end 15 millioner liter miljøvenlig diesel. 

De første bearbejdede olie-produkter blev sendt til analyse i sidste uge, og den videre plan er, at produktionen gradvist skal skaleres op over de næste uger. De færdige produkter vil Quantafuel levere til deres partner BASF. 

Quantafuels anlæg i Skive får snart selskab af et nyt anlæg med dansk adresse. I slutningen af august kunne Quantafuel løfte sløret for, at de planlægger at oprette endnu et anlæg i Danmark – dog uden at afsløre, hvor i landet det skal ligge.

LEGO-familiens investerings- og holdingselskab, KIRKBI, har investeret 250 millioner kr. i Quantafuel, og også BASF ser et potentiale i katalyseteknologien og har medfinansieret anlægget i Skive.

I skitseprojektet for det nye anlæg, vil Quantafuel og Rambøll undersøge mulighederne for at udføre et standard-design for flere lignende anlæg til genanvendelse af plast i Europa i fremtiden.

Quantafuel er et norsk firma, der har anlæg i Norge og Danmark.

Du kan læse mere om Quantafuel ved at trykke hér.

Læs mere i vidensbanken

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.