Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Forsøg i Odense viser stor stigning i affald udsorteret til genanvendelse

10. januar 2018
Forsøg i Odense viser stor stigning i affald udsorteret til genanvendelse
De indsamlede mængder fra forsøgsområderne viser, at de nationale og kommunale mål for 2022 om mere end 50 % genanvendelse af husholdningsaffaldet opfyldes med den nye sortering. Gennemsnittet for hele Odense ligger på 36 % - og i forsøgsområderne ligger det efter det første år på omkring 57 % affald indsamlet til genanvendelse.

I et forsøg blandt 2000 husstande i Odense bymidte og udkant fik de flere udendørs affaldsbeholdere, hvilket  har fået borgerne til at kildesortere mere affald til genanvendelse. Samtidigt er flere end 80 procent tilfredse eller meget tilfredse med affaldsforsøget, som skal kortlægge mulighederne med flere spande og øget kildesortering i kommunen. Med udgangspunkt i en slutevaluering af affaldsforsøget skal Odenses politikere i løbet af foråret sige ja eller nej til, at alle husstande i Odense skal omfattes af den væsentlig grundigere sortering.

Se her hvor meget affald hver person i forsøget har udsorteret til genanvendelse det første år sammenlignet med målene i Odense Kommunes affaldsplan:

  • Madaffald. Mål i affaldsplan: 72 kg. Forsøg: 76 kg.
  • Metal. Mål i affaldsplan: 4 kg. Forsøg: 5 kg.
  • Glas. Mål i affaldsplan: 17 kg. Forsøg: 19 kg.
  • Plast. Mål i affaldsplan: 6 kg. Forsøg: 11 kg.
  • Papir og pap. Mål i affaldsplan: 67 kg. Forsøg: 53 kg (målet er ikke nået blandt andet på grund af faldende papirmængder)

Find flere oplysninger om forsøget i Odense kommune her 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.