Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Forslag om momsnedsættelse og forhøjet skattefradrag for reparationer og vedligehold

04. marts 2021
Forslag om momsnedsættelse og forhøjet skattefradrag for reparationer og vedligehold
Der er i dag fremsat et forslag til Folketingsbeslutning med henblik på at forlænge levetiden for en række produkttyper, som i dag typisk kasseres, når blot en lille del af produktet eller funktionaliteten er defekt.

Det er Alternativet, der foreslår, at følgende to skattelempelser implementeres med virkning fra den 1/1 2022:

  • Momssatsen sænkes fra 25 pct. til 12 pct. på småreparationer. Rensning og strygning på vaskeri antages ikke at indgå herunder. Ligeledes vil ændringer og tilkøb af ekstraudstyr, der foretages på køb af nye varer, ikke være omfattet af den lavere momssats. Småreparationer af følgende varer foreslås omfattet: Cykler, lædervarer (inklusive kunstlæder), tekstiler (uanset materiale).
  • Skattefradrag for reparation og vedligehold af hårde hvidevarer, hvis reparationen udføres i eget hjem. Fradraget vedrører udgifter til arbejdsløn. Der gives et skattefradrag svarende til 50 pct. af arbejdsomkostningerne. Skattefradraget gives op til et beløb på 12.000 kr. pr. person. Følgende hårde hvidevarer foreslås omfattet: Komfurer, ovne og mikrobølgeovne, køleskabe, frysere og opvaskemaskiner, vaskemaskiner, tørretumblere og tørreskabe, emhætter.

 

Beslutningsforslaget er en opdateret genfremsættelse af beslutningsforslag nr. B 69 fra folketingsåret 2016-17.

Du kan læse hele forslaget fra Alternativet ved at trykke hér.

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.