Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Første skridt mod en revideret transportforordning er taget

08. december 2022
Første skridt mod en revideret transportforordning er taget
Europa-Parlamentets Miljøudvalg bakker op om Kommissionens forslag, men præsenterer også forslag til at kravene skærpes yderligere.

Som du kan læse meget mere om i denne tidligere DAKOFA-nyhed, præsenterede Europa-Kommissionen sidste år et udkast til en revision af transportforordningen, der i grove træk skulle ændre reglerne på en sådan måde, at EU’s medlemsstater, i langt højere grad end det før har været tilfældet, tager ansvar for sit eget affald. Siden forslaget blev præsenteret, har Europa-Parlamentets Miljøudvalg (Udvalg om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed) læst og forhandlet forslaget og har nu præsenteret et udkast til ændringer.

Mere specifikt har Miljøudvalget udarbejdet en rapport, der indeholder deres forslag til ændringer til Kommissionens oprindelige forslag, herunder bl.a., definitionen af miljørigtig håndtering af affald, som Udvalget mener også bør adressere beskyttelse af klimaet, en maksimalgrænse for testlæs på 2.000 kg, samt et krav om at eksportøren af affaldet skal kunne dokumentere, at affaldet ikke kan behandles på en miljømæssigt forsvarlig måde indenlands. Disse forslag til ændringer skal nu vedtages af Parlamentet i Plenarsalen, hvilket forventes at ske i midten af denne måned. Herefter vil de danne grundlag for Parlamentets position i de kommende trilogforhandlinger med Rådet.

I forbindelse med vedtagelse af rapporten udtalte den danske ordfører for sagen, Pernille Weiss følgende: “Fully utilising waste as a resource should be an essential element of our transition to a circular economy. I am happy that today we could come together in support of a balanced approach on shipments of waste: it ensures safeguards for human and environmental health, while providing the necessary framework for industry to deliver on our ambitions. I hope that in this way, the EU can become a world leader in an innovative, sustainable use of waste.

Læs mere
Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Miljøudvalget her 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.