Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Kursus: Få dine affaldsbudskaber ud med video - grib din smartphone og gør det selv!

Få dine affaldsbudskaber ud med video - grib din smartphone og gør det selv!
Hvordan udarbejder man en lille stram video på sin smartphone eller iPad, der på få sekunder klipper et klart budskab ud, som rammer netop de mennesker på jeres Facebook- og hjemmeside, som du og din afdeling gerne vil tale til? Fx et budskab om sortering, tømning, adgangsveje … du kender selv emnerne.

Det er faktisk hverken svært eller dyrt at få det til at ligne noget, man kan være bekendt - hvis man ellers ved, hvordan man gør!

Dette kursus giver, dig i løbet af én dag, den baggrundsviden og praktiske erfaring, som du har brug for, når du skal i gang med at lave egne videoer. Vi ser på, hvordan man former sit budskab, så det passer til mediet, hvordan man tilrettelægger sine optagelser samt hvordan man rent praktisk bruger sin telefon (Android eller iOS) til at optage videomateriale, som egner sig til formålet.

Vi arbejder også med redigering af videomaterialet i app’en KineMaster, så du får en fornemmelse af, hvordan man klipper en god video af sit materiale. (KineMaster findes både til Android og iOS i en gratis prøveversion.) Endelig kigger vi lidt på slutmedierne: Facebook og hjemmeside. Hvordan rammer man sin målgruppe dér - og hvilke særlige formatovervejelser er der på de to medier?

Du kommer ikke hjem med en færdig film, som er lige til at lægge ud. Det kan vi ikke nå på en enkelt kursusdag. Men du når at få indsigt i, hvor meget og hvor lidt der skal til for at få et brugbart resultat - ligesom du får en fornemmelse for, hvor meget tid du skal afsætte, når du skal i gang. Det er nyttigt, praktisk og anvendeligt.

Kurset er for alle - det kræver ingen tekniske forudsætninger at deltage.

Kursusform

Kurset består af dialogprægede oplæg, praktiske øvelser og evaluering af resultater. Deltagerne producerer små videoer (eller elementer til dem) på mellem 20 og 35 sekunder, som formidler et klart budskab. Videoerne planlægges og optages i grupper. Vi ser nærmere på nogle af resultaterne i plenum og drøfter de spørgsmål, som de rejser.

Bemærk at kurset kræver, at man selv medbringer en nyere mobiltelefon (eller iPad eller lign.) forsynet med KineMaster (til iOS eller Android) samt adgang til DropBox.

Inden kurset modtager deltagerne relevant kursusinformation samt information om, hvor og hvordan redigeringsprogrammet KineMaster hentes. 

Undervisere

Katja Hemming Hansen
Katja er journalist og videokonsulent og driver firmaet PinkBird, som har specialiseret sig i at gennemføre videokurser for virksomheder og organisationer.

Thorkild Nyholm.
Thorkild er journalist og kommunikationsrådgiver i KATZENMARK, som rådgiver kommuner og forsyninger om borgervendt kommunikation særligt på affaldsområdet.

Både Katja og Thorkild har en fortid som tv-medarbejdere i DR og en række andre mediehuse.

Samarbejdspartnere

Du bruger Internet Explorer - hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, skift da browser til Chrome eller Firefox...

Hvornår

21. marts 2019
kl. 09.30 - 16.30

Hvor

DAKOFAs lokaler
Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. sal1620 København V.

Deltagergebyr

Pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 4.000,00
Pris ikke-medlemmer, ekskl. moms
DKK 5.500,00

Framelding

Tilmelding er bindende efter
7. marts 2019

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.