Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: EU-regler om beregning, kontrol, og indberetning af data om særskilt indsamling af engangsplastflasker

31. maj 2021
EU-regler om beregning, kontrol, og indberetning af data om særskilt indsamling af engangsplastflasker
Europa-Kommissionen har præsenteret et udkast til retsakt og modtager feedback i de næste fire uger – frist for svar er den 17. juni.

Europa-Kommissionen har udarbejdet et udkast til retsakt om beregning, kontrol, og indberetning af data om særskilt indsamling af engangsplastflasker og ønsker nu feedback på arbejdet. I udkastet præsenterer Kommissionen den formelle, juridiske tekst, der beskriver retningslinjerne for:

- metoden for beregning og rapportering af separat indsamlet engangsplastflasker

- metoden for bestemmelsen af vægten af separat indsamlet engangsplastflasker

- metoden for bestemmelsen af vægten af markedsførte engangsplastflasker

- metode for prøvetagning og analyse af affaldssammensætning med henblik på beregning af engangsplastflasker indsamlet i blandet restaffald eller som henkastet affald

- indsamling og rapportering og data

I bilagene finder man en konkret formel for beregning af mængden af separat indsamlet engangsplastflasker, formater for indrapportering af data samt formater for indrapportering af kvalitetskontrol.

Læs mere
Du kan læse udkast til både retsakt samt bilag og herefter give din feedback via linket her

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.