Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: EU finansierer cirkulære SMV’er og lokale myndigheder

22. august 2017
EU finansierer cirkulære SMV’er og lokale myndigheder

Europa-Kommissionen har åbnet for en pulje, hvor små- og mellemstore virksomheder, organisationer og lokale myndigheder kan søge finansiering til at blive mere cirkulære. Deadline er den 18. september.

Europa-Kommissionen har som bekendt vedtaget en ambitiøs cirkulær økonomipakke, som skal hjælpe de europæiske virksomheder og forbrugere til at overgå til en stærkere og mere cirkulær økonomi. Siden ​​denne pakke blev vedtaget, har Kommissionen observeret en stigning af europæiske virksomheder, som har fokus på ressourceeffektivitet, grøn innovation og/eller cirkulære strategier og praksis. Kommissionen har imidlertid også observeret, at SMV'erne er udfordrede i forhold til at implementere sådanne strategier og praksis, bl.a. på grund af begrænset organisatorisk, teknologisk og finansiel kapacitet samt begrænset adgang til finansiering til cirkulære løsninger. Derfor ønsker Kommissionen med en ny pose penge at bringe bl.a. viden, netværk og værktøjer videre til SMV'erne, således at de kan begynde at drage nytte af fordelene ved den cirkulære økonomi.

Med dette udgangspunkt har Kommissionen besluttet at oprette en pulje, der skal støtte følgende aktører i forbindelse med deres arbejde:

  • Små- og mellemstore virksomheder, der allerede arbejder inden for den cirkulære økonomi og som ønsker at udvide
  • Organisationer der i forvejen støtter små- og mellemstore virksomheder, men som ønsker at blive bedre til at støtte op om arbejdet med den cirkulære økonomi
  • Lokale myndigheder, der ønsker at hjælpe lokale små- og mellemstore virksomheder videre inden for den cirkulære økonomi


Hvis du tror, at puljen er noget for dig, kan du læse mere og eventuelt også ansøge her. EU skal have din ansøgning i hænde inden den 18. september.