Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Et fælles sprog for cirkulær økonomi

08. oktober 2021
Et fælles sprog for cirkulær økonomi
For at fremskynde overgangen til en cirkulær økonomi er det vigtigt, at alle aktører taler med en fælles stemme ved hjælp af et fælles sprog og definitioner, der kan bruges og forstås af alle.

Ellen MacArthur fonden har med det formål udgivet en ny publikation, der udgør en ordliste over en lang række centrale begreber inden for den cirkulære økonomi. Ordlisten er således designet til at øge forståelsen af ​​den cirkulære økonomi, og indeholder definitioner og udtryk som genanvendelse, omvendt logistik og begrænsede ressourcer. Den indeholder blandt andet en definition på forskellen mellem jomfruelige, ikke-jomfruelige og vedvarende materialer, biologiske og tekniske kredsløb, refurbishment og remanufacturing.

Ved at etablere et fælles sprog og definere udtryk, der ofte misforstås, er formålet at gøre det lettere for virksomheder, beslutningstagere og øvrige aktører at anvende de cirkulære forretningsmodeller.

Det er et vigtigt værktøj, som kan bruges til at hjælpe til en fælles forståelse inden for fx organisationer, lette samarbejde og samtaler med andre samt ensarte rapporter, strategier og div. kommunikationsmaterialer.

Baggrundsmateriale

Du finder hele ordlisten her på Ellen MacArthur fondens hjemmeside

Læs mere i vidensbanken

Cirkulær økonomi
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.