Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Er din virksomhed parat til den cirkulære økonomi?

23. marts 2018
Er din virksomhed parat til den cirkulære økonomi?
Et nyt digitalt værktøj har til formål at hjælpe danske produktionsvirksomheder i gang med omstillingen til cirkulær økonomi.

Værktøjet, som går under navnet MATChE, er netop blevet lanceret, og er den første digitale platform til måling og benchmarking af en virksomheds parathed til at overgå  til en cirkulær forretningsmodel i Danmark. Værktøjet er gratis at anvende og giver virksomheden og dens medarbejdere mulighed for at skabe sig et overblik over styrker og muligheder for implementering af CØ i virksomheden, både strategisk og på produktionsniveau. MATChE fungerer ved, at virksomheden svarer på 30 spørgsmål, som dækker over 8 parathedsdimensioner, og på baggrund af dette får virksomheden et overblik over eventuelle allerede igangværende initiativer samt endnu ikke afdækkede muligheder.

Når virksomhedens data indsendes, indgår de samtidig i en pulje til benchmarking. Herved får virksomhederne mulighed for at sammenligne sig med andre virksomheder i deres respektive sektor.

Udover parathedsværktøjet består MATChE af et omfattende videnarkiv af cases og diverse værktøjer til implementering af den cirkulære tankegang, alt efter virksomhedens nuværende situation.

Accelerator program
Produktionsvirksomheder har mulighed for at ansøge om at blive en del af MATChEs accelerator program. Programmet vil bestå af 10-15 virksomheder, som på baggrund af svarene fra parathedsværktøjet får et skræddersyet program til en proces for at arbejde fra den lineære forretningsmodel henimod den cirkulære. De udvalgte virksomheder agerer pilotprojekt og frontløber, og skal være indstillet på at videndele erfaringer og oplevelser både under og efter processen.

Ansøgning til accelerator programmet findes her

Læs mere om MATChE og prøv parathedsværktøjet her

DTU (Danmarks Tekniske Universitet) er tovholder på projektet, i et samarbejde med Miljøstyrelsen, Dansk Industri og CHORA Connections. Projektet er støttet er Industriens Fond med 3,5 mio. kroner.

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.