Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: England, Wales og Nordirland indfører afgift på plastemballage fra 1. april 2022

25. februar 2022
England, Wales og Nordirland indfører afgift på plastemballage fra 1. april 2022

Kun plastemballage med et indhold af genanvendt plast på mindre end 30 pct. er omfattet af afgiften

Fra 1. april 2022 skal virksomheder, der fremstiller eller importerer mindst 10 ton plastemballage indenfor en periode på 12 måneder, betale en afgift på £200 pr. ton. Afgiften gælder ikke for plastemballage, der indeholder mindst 30 pct. genanvendt plast, eller emballage der, målt i vægt, ikke overvejende er plast. Emballagen bør naturligvis kun indeholde genanvendt plast, hvis det er tilladt i henhold til fødevaresikkerhed og øvrige regler.

Målet med afgiften er at give virksomheder et økonomisk incitament til at bruge genanvendt plast til fremstilling af plastemballage, og dermed en større efterspørgsel herpå. Desuden er hensigten at motivere til øget indsamling og genanvendelse af plastaffald.

Regeringen vurderer, at brugen af genanvendt plast i emballage kan stige med omkring 40 pct. Dette svarer til en CO2-besparelse på ca. 200.000 ton i 2022 til 2023.

Virksomheder skal tilmelde sig plastemballageafgiften, hvis de har fremstillet eller importeret 10 eller flere ton færdige plastemballagekomponenter inden for de sidste 12 måneder, eller vil gøre det inden for de næste 30 dage. Fra 1. april 2022 til 30. marts 2023 vil 12-månedersgrænsen blive udregnet anderledes. Importeret plastemballage vil være afgiftspligtig, uanset om emballagen er tom eller fyldt.

Den britiske regering arbejder også på at introducere et pantsystem for drikkevareemballage og en strømlining af affaldsindsamlingen.

Læs mere

HM Revenue & Customs, Udgivet 4. november 2021, sidst opdateret 7. februar 2022. 

HM Revenue & Customs, Policy Paper, opdateret juli 2021.

Introduction of a deposit return scheme in England, Wales and Northern Ireland, høringen er lukket. 

Consistency in household and business recycling in England, høringen er lukket.

Læs mere i vidensbanken

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.