Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Elretur overtager lyskilderne

24. september 2021
Elretur overtager lyskilderne
Elretur overtager alle Lyskildebranchens WEEE Forenings (LWF) aktiviteter. Dermed bliver Elretur Danmarks største kollektivordning indenfor indsamling og genanvendelse af affald fra lyskilder.

Det forventes, at den samlede globale affaldsstrøm indenfor kasseret elektronik og el-artikler globalt vil gå fra 53,6 millioner tons i 2019 til 74,7 millioner tons i 2030.  En stigning på 39%.

Derfor bliver det nødvendigt at sikre så stor en genbrugs- og genanvendelsesprocent som muligt for at beskytte de knappe råstoffer og for at nedsætte CO2 udledningen ved udvindelse af råstoffer og ved produktion af nye elprodukter.

Som led heri skal Elretur, udover at håndtere elskrot for sine medlemmer, fra årsskiftet også indsamle, genanvende og miljøansvarligt bortskaffe lyskilder såsom fx sparepærer og lysstofrør.

Aktuelt er de primære kasserede lyskilder lysstofrør og sparepærer. 89% af affaldet bliver genanvendt til produktion af metal, stål, aluminium, kobber og som erstatning for sand, 6% bliver brændt og anvendt som opvarmning og de sidste 5% bliver deponeret.

Du kan læse mere om Elreturs overtagelse af Lyskildebranchens WEEE Forenings aktiviteter i pressemeddelelsen her

Læs mere i vidensbanken

Elektronikskrot/WEEE
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.