Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Digitale vandmærker skal bidrage til bedre genanvendelse af emballage

30. oktober 2020
Digitale vandmærker skal bidrage til bedre genanvendelse af emballage
Under ledelse af AIM (European Brands Association) , Den Europæiske Forening af Mærkevareindustrier, er 85+ virksomheder og organisationer fra hele emballageværdikæden gået sammen om det ambitiøse mål at vurdere, hvorvidt en digital teknologi kan muliggøre bedre sortering og øget genanvendelse af emballage.

Opdagelsen blev gjort under Ellen MacArthur Foundations New Plastics Economy-program, som undersøgte forskellige innovationer for at forbedre genanvendelse i forbrugerleddet. Digitale vandmærker viste sig, efter sigende, at være den mest lovende teknologi, som fik støtte fra størstedelen af interessenterne og gennemgik et grundlæggende "proof of concept" på en testsorteringslinje.

Mærkevareindustrien er nu gået ind i projektet for at fremme den næste fase som et grænseoverskridende kædeinitiativ under navnet "HolyGrail 2.0", der finder sted i en meget større skala og i et meget større omfang. Dette omfatter lanceringen af et industrielt pilotprojekt, som skal dokumentere levedygtigheden af teknologien med digitale vandmærker til en mere nøjagtig sortering af emballage og genanvendelse af højere kvalitet samt selve businesscasen i større skala.

Baggrundsmateriale

Du kan læse hele nyheden herom her på Mærkevareindustriens hjemmeside

Du kan læse mere om HolyGrail 2.0 her på AIM’s hjemmeside 

Læs mere i vidensbanken

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.