Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Det Nationale Plastikcenter er i luften med ny portal

24. april 2020
Det Nationale Plastikcenter er i luften med ny portal
Den nye portal samler viden om plastikkens vej fra råvare til genbrug og genanvendelse og henvender sig både til borgere, erhvervsliv og myndigheder.

Portalen gør det muligt at søge viden inden for alle led i plastens veje (råvarer, produktion & design, køb, brug & genbrug samt affald & genanvendelse) både med en borgerindgang og en offentlig/erhvervsindgang.

Portalen indeholder ligeledes bl.a. en guide til indkøb og et særligt vidensrum om mikroplast. Derudover er der mulighed for at stille spørgsmål samt en mulighed for at skrive sig op til et særligt nyhedsbrev.  

Centeret er etableret, som led i den danske plasthandlingsplan, med det formål at styrke samarbejde og viden om bæredygtig brug af plastik blandt organisationer, virksomheder og borgere i Danmark.

Centeret har bl.a. stået bag igangsættelse af en række projekter, hvoraf nogle allerede er afsluttet og andre er under udarbejdelse. På Miljøstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om Det Nationale Plastikcenter, hvor det også er muligt at se arbejdsplanen og en liste over projekter.

 

Baggrundsmateriale:

Du finder den nye portal her på Miljøstyrelsens hjemmeside

Du finder mere information om Det Nationale Plastik Center her på Miljøstyrelsens hjemmeside

Du finder den danske handlingsplan for plast her på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside

Læs mere i vidensbanken

Plast

Tags

Plast
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.