Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Der er potentiale for en mere effektiv forsyningssektor

17. august 2020
Der er potentiale for en mere effektiv forsyningssektor
Det fremgår af en netop udsendt pressemeddelelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det vurderes, at en bedre regulering kan gøre forsyningssektoren mere effektiv til gavn for alle, der køber forsyningsydelser.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er produktivitetsvæksten i forsyningssektoren forholdsvis lav og priserne forholdsvis høje, når der sammenlignes med det øvrige samfund. Desuden er rammebetingelserne for konkurrence i forsyningssektoren ringere end rammebetingelserne i andre sektorer, som kræver meget infrastruktur. Det fremgår af en konkurrenceindikator som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har udarbejdet, og siden fået beregnet af konsulenthuset Copenhagen Economics.

Forsyningssektoren scorer lavere på alle de fem parametre, der er målt på. I pressemeddelelsen er formanden for Konkurrencerådet, professor Christian Schultz, blandt andet citeret for at sige:

En gennemsnitlig dansk husholdning bruger hvert år 31.000 kroner på forsyningsydelser, især varme og el. Den udgift kan blive mindre, og samtidig kan forsyningsselskaberne få frigivet midler til at investere i fremtiden. Det er fordele som disse, der kommer af at skabe konkurrencelignende vilkår i en sektor præget af monopoler.”


Baggrundsmateriale:

Du kan se pressemeddelelsen her, hvor du også finder link til selve rapporten  

Læs mere i vidensbanken

Affaldsforbrænding
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.