Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: De første frivillige standarder for cirkulær økonomi er på gaden

29. juni 2017
De første frivillige standarder for cirkulær økonomi er på gaden

Den Bristiske standardiseringsvirksomhed BSI har i samarbejde med Ellen MacArthur Foundation udviklet de første standarder for implementering af cirkulær økonomiske principper i virksomheder og organisationer.

Guiden, som går under navnet BS8001 og har undertitlen "Framework for implementing the principles of the circular economy in organizations", har to grundlæggende formål:

  1. At forklare hvad cirkulære økonomi er og hvorfor det er vigtigt at implementere principperne i organisationens processer.
  2. At guide brugeren i forhold til hvordan man rent praktiks implementerer principperne, og derved skaber værdi på flere parametre i organisationen.

Standarderne bygger på viden fra eksperter indenfor cirkulær tækning samt erfaringer fra forskellige organisationer, store som små, som allerede har forsøgt at implementere cirkulære forretningsmodeller.

Guiden bygger ovenpå den allerede store mængde af data og informationer om cirkulær økonomi ved at bidrage med en praktiske ramme, der skal guide organisationer til at identificere og simplificere, hvad der er relevant for netop dem, og herigennem opnå blandt andet økonomisk vækst. Guiden er anvendelig for både nybegyndere og øvede i cirkulær økonomiske principper, og kan bruges til både at lave mindre justeringer i den nuværende forretningsmodel, men også til at revurdere og gentænke organisationens forretningsmodel i en mere cirkulær retning.

Læs mere om BS 8001 her

Læs mere i vidensbanken

Cirkulær økonomi
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.