Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: Dansk-tysk samarbejde om behandling af organisk affald

13. februar 2015
Dansk-tysk samarbejde om behandling af organisk affald

Nordtyske og sønderjyske kommuner og affaldsselskaber er gået sammen om at få undersøgt fordele/ulemper ved forskellige behandlingsformer for organisk affald.

De seneste tre år har det dansk-tyske projekt ”Cross Border Biowaste” arbejdet på at kortlægge, hvordan bioaffaldet fra husholdningerne i grænseregionen kan udnyttes på en miljømæssig optimal måde. Med omdrejningspunkt i et PhD-projekt fra DTU er muligheder og begrænsninger blevet undersøgt og dette arbejde vil blive præsenteret på en konference den 2. marts.

Det er projektpartnerne Abfall-wirtschaft Schleswig-Flensburg, Abfallwirtschaftsgesellschaft Rendsburg-Eckernförde, Arwos, Provas og Sønderborg Forsyning, der har initieret konferencen. På konferencen offentliggøres forskningsresultaterne og perspektiveres endvidere af en række indlægsholdere.

Arrangørerne har løftet sløret for, at: ”…der ikke findes én entydig miljørigtig og driftsoptimal løsning. Gevinsten ved behandling af bioaffald er nemlig helt afhængig af viljen og evnen til at anlægge et helhedsperspektiv på affalds- og genanvendelsesprocessen – også på tværs af landegrænser”.

Program for konferencen "Biowaste" den 2. marts 2015 kan læses ved at trykke her.