Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Konference: DAKOFAs Årskonference 2016

DAKOFAs Årskonference 2016

DAKOFA afholder Årskonference 2016 den 29.-30. september 2016. Konferencen afholdes på Hotel Marienlyst, Ndr. Strandvej 2, 3000 Helsingør.

OBS: Bemærk, at man ligesom tidligere år selv skal bestille og betale for overnatning i forbindelse med konferencen. Værelser kan bestilles på tlf: 49 21 40 00 eller på mail hotel@marienlyst.dk. Der henvises til reservationsnummer 505557. Deadline for bestilling af værelser er den 1. august 2016 efter først-til-mølleprincippet, herefter henvises til nærliggende hoteller.

VALG AF TUR: Ved tilmelding kan man skrive Tur A (FULDT BOOKET), Tur B eller Tur C i bemærkningsfeltet på tilmeldingsformularen, hvis man ønsker at deltage i en af turene om fredagen.

HVAD ER DEN DANSKE STRATEGI FOR CIRKULÆR ØKONOMI? holdninger, muligheder og den virkelige verden…

En dansk strategi for cirkulær økonomi?

DAKOFAs årskonference 2016 har til formål at samle trådene omkring cirkulær økonomi. EU-Kommissionens pakke om cirkulær økonomi indeholder en handlingsplan med en række indsatsområder frem mod 2019 samt forslag til ændringer af 6 affaldsdirektiver. Pakken er et resultat af en tværgående indsats imellem 5 kommissærer og er en prioriteret indsats i hele EU-kommissionen. På konferencen vil vi få en præsentation af pakken.

I det danske affaldssystem er affaldsforbrænding en integreret og væsentlig del af den brede vifte af håndteringsmuligheder og således vigtig at inddrage i en analyse af forudsætningerne for implementering af cirkulær økonomi i Danmark. Derfor vil Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt på konferencen løfte sløret for de fremtidige rammebetingelser for forbrændingssektoren.

Formiddagens tema om den cirkulære pakke vil blive efterfulgt af præsentationer fra danske aktører, der alle vil give deres syn på muligheder inden for cirkulær økonomi, og der vil blive lagt op til en paneldebat om mulighederne i og ønskerne til en dansk strategi for cirkulær økonomi.

Erfaringer og ønsker til fremtiden?
I eftermiddagens sessioner vil vi på uformel café-form give et indblik i erfaringer fra projekter støttet under grøn omstilling; herunder nye forretningsmodeller og symbioseprojekter. Endvidere vil et panel af kommunale repræsentanter søge at give et overblik over erfaringerne med ressourcestrategiens implementering, herunder de mest inspirerende kommunepuljeprojekter. På baggrund af disse erfaringer vil yderligere ønsker til en national strategi for cirkulær økonomi blive diskuteret.

Deltag i DAKOFAs Årskonference 2016 og bliv klogere på den cirkulære økonomi, dens konsekvenser for Danmark samt de centrale aktørers holdninger hertil. Få en enestående mulighed for at deltage i debatten om ønskerne til en dansk strategi på området og vær med til at tegne fremtidens rammebetingelser for affalds- og ressourceområdet.

Se programmet her!

BESIGTIGELSESTURE
FREDAG D. 30 SEPTEMBER 2016

Alle ture starter fra Hotel Marienlyst kl 9.30 og slutter samme sted kl 14.00. Tur A og B er med bus, mens tur C er til fods. Der udleveres frokostmadpakke og drikkevarer til turene.

Tur A: (FULDT BOOKET)
Genanvendelse og nye forretningsmodeller i Skåne
Vi tager færgen til Helsingborg, hvor vi skal se Nordvästra Skånes Renhållnings AB (NSR) nye industripark Vera Park og høre om deres nye strategi for bæredygtighed og regional (privat) erhvervsudvikling. Vi ser renovationsbiler tømme 4-rumsbeholdere, forbehandling af madaffald, biogasanlægget og gas-påfyldning af renovationsbilerne samt håndtering af det miljøfarlige affald. NSR vandt prisen som ’Årets affaldsvirksomhed’ fra Avfall Sverige i maj 2016 ud fra benchmarking af miljø- og kundetilfredsheds-parametre hos kommunerne. Husk pas (eller evt. kørekort for danske statsborgere). OBS der er kun meget få pladser tilbage på denne tur, og de vil blive fordelt efter først til mølle princippet.

Tur B:
Ny ovnlinje og genbrugsplads hos Norfors i Nordsjælland

Vi besøger først Norfors’ (tidligere Nordbrænding) genbrugsplads på Vandtårnsvej i Kokkedal, hvor vi hører om pladsens drift og erfaringerne med sortering. Bagefter tager vi til Norfors’ affaldsforbrændingsanlæg, som er ved at indkøre den nye ovnlinje 5. Med den nye ovn, røggaskondensering, varmepumpe og nye turbine forventes optimal udnyttelse af energiindholdet i affaldet. Der orienteres om det nye anlæg, og vi ser de dele af anlægget, som indkøringen tillader på dagen.

Tur C:
To be or not to be - wasted i Helsingør (få ledige pladser)

Vi går til Helsingørs gamle bydel, hvor en kulturhistoriker fra Bymuseet vil vise rundt og fortælle om helsingoranernes dagligdag i byen i senmiddelalderen, samt hvordan man slap af med affaldet dengang. Forsyning Helsingør supplerer med at fortælle om nutidens affaldsløsning, og den udfordring man står overfor med at få affaldet ud fra baggårdene. Vi slutter på Kronborg Slot, hvor Hamlets barndomsven Horatio viser rundt og fortæller om livet for 400 år siden. Husk godt (fod-) tøj til i alt ca. 8 km - madpakker og drikkevarer udleveres inde i Helsingør.

VALG AF TUR: Ved tilmelding skriver man Tur B eller Tur C i bemærkningsfeltet på tilmeldingsformularen, hvis man ønsker at deltage i en af turene om fredagen.

Hvornår

Start: 29. september 2016 - kl. 09.00
Slut: 30. september 2016 - kl. 15.00

Hvor

Strand- og badehotel Marienlyst A/S
Ndr. Strandvej 23000 Helsingør

Deltagergebyr

Pris medlemmer inkl. festmiddag (ekskl. moms)
DKK 6.675,00
Pris medlemmer uden festmiddag (ekskl. moms)
DKK 6.175,00
Pris ikke medlemmer inkl. festmiddag (ekskl. moms)
DKK 8.575,00
Pris ikke medlemmer uden festmiddag (ekskl. moms)
DKK 8.075,00

Framelding

Tilmelding er bindende efter
15. september 2016

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.