Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: DAKOFA på Folkemødet 2019

11. juni 2019
DAKOFA på Folkemødet 2019
DAKOFA vil igen i år være at finde på Bornholm under Folkemødet - både med egen debat og som moderator og debattør rundt omkring Allinge.

DAKOFAs egen debat Cirkulær Økonomi - hvordan kommer vi videre? foregår torsdag d. 13. juni kl. 14.00 - 15.00 hos Energibyerne.dk, B8 på Nordlansdpladsen i området for Klima og Energi.

I debatten stiller vi spørgsmålstegn ved fremtiden for den cirkulære økonomi i Danmark.

For om det er FN, EU, Folketinget eller regioner, kommuner og private virksomheder, er der stigende fokus på cirkulær økonomi, og desuden ser vi en bred vifte af ressourcebesparende forretningsmodeller såsom second hand, deleøkonomi, leasing og cirkulært design. Det er der en god grund til, idet naturens råstoffer så småt er ved at slippe op og adgangen til ressourcer bliver stadig vigtigere for at bevare nogle af de velfærdsgoder, vi nyder godt af i dag. Men hvordan skaber vi nogle rammebetingelser og incitamenter, der kan sikre, at de relevante aktører både kan og vil innovere og tænke nyt til gavn for en øget cirkularitet? DAKOFA (Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer) har inviteret nogle af de helt centrale aktører til en debat om hvem, hvorfor, hvordan og hvornår. Kom og lyt og deltag med dine synspunkter om, hvordan affald kan blive til ressourcer og ressourcer bliver noget, vi i højere grad værner om.

Du skal høre fire debattører tage den den cirkulære økonomi under hver deres lup:

 • Lisbeth Hagelund, Dansk Erhverv, Genvindingsindustrien
 • Charlotte Fischer, Dansk Affaldsforening
 • Mathilde Aggebo, Fagleder, Designskolen KADK
 • Jonas Engberg, Care Danmark

 

Hvor kan du ellers finde DAKOFA?

Udover egen debat, vil DAKOFAs direktør Ole Morten Petersen også være at finde på flere af Folkemødets andre aktiviteter:

Går EU forrest i klimakampen? Torsdag d. 13. juni kl. 15.00 - 16.00 hos Den Danske Europabevægelse, J4 på Kæmpestranden.

Klimaet er tidens hotteste emne. Men hvordan løser vi klimaudfordringen bedst? Er EU i stand til at gå forrest og tage kampen for vores klode, eller er det europæiske samarbejde i virkeligheden en hæmsko for Danmarks klimaambitioner?

Deltagere:

 • Kira Marie Peter-Hansen, MEP (SF)
 • Steen Gade, Nyt Europa
 • Peter Mølgaard, formand, Klimarådet
 • Ole Morten Petersen, direktør, DAKOFA

En verden uden affald - hvem tager skraldet? Fredag d. 14 juni kl. 15.15 -16.00 hos Sinatur Restauranttelt, E1, Kampeløkke Havn.

Bunken af affald og brugt emballage fra hoteller, cafeer og restauranter vokser. Tre affaldshelte fra branchen øser af konkrete tips til at skære ned på bunkerne. Derefter åbner debatten: Hvem tager ansvar for at skabe en bæredygtig affaldssortering og at genanvende emballagen? Hvordan bliver restaffald en ressource?

Deltagere:

 • Moderator: Ole Morten Petersen, DAKOFA
 • Mikal Holt Jensen, Miljøchef, Greenkey
 • Jørgen Jepsen, Souschef, Foreningen Folkemødet
 • Kari Brandsgård, Hoteldirektør, Sinatur Hotel og Konference Haraldskær

Vi ses på Bornholm til endnu et inspirerende Folkemøde!

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.