Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: DAKOFA på Folkemødet 2018

11. juni 2018
DAKOFA på Folkemødet 2018
Ved DAKOFAs debatevent: "Hvordan undgår man at blive rundtosset i den cirkulære kontekst?" under det forestående Folkemøde på Bornholm, vil vi forsøge at gå direkte til biddet for at finde ud af, hvad der er de væsentligste indsatser i bestræbelserne på at accelerere den cirkulære økonomi, og hvordan vi får rullet disse indsatser ud i den virkelige verden.

Først skal vi høre fire yderst kompetente oplægsholdere give deres syn på sagen om hvorvidt cirkulær økonomi er kølig fornuft eller varm luft. Professor Henrik Wenzel fra Syddansk Universitet vil på rekordtid pinpointe de væsentligste ressource- og energipotentialer i den cirkulære økonomi og give et hint om, hvor vi skal starte. Dernæst vil chefkonsulent Lisbet Hagelund fra Dansk Erhverv give sit bidrag med at få defineret, hvordan det skal blive til virkelighed dér, hvor det virkelig batter; nemlig med såvel de nye forretningsmodeller som de eksisterende.

Direktør Jens Hjul-Nielsen fra det lokale affaldsselskab, BOFA vil herefter give sin uforbeholdne mening om, hvordan den virkelige affalds- og ressourcesektor kan bidrage til ”den store omstilling”. Endelig skal vi høre kommunikationsrådgiver Esben Norrbom fra Raw Relations give os sit bud på, hvordan hele den cirkulære kontekst kan rulles ud i øjenhøjde for den enkelte borger og de erhvervsdrivende, så hele CØ-agendaen ikke ender som et indslag i den akademiske kaffeklub men derimod som et seriøst bud på, hvordan vi skal sikre fremtidens velstand og velfærd.

Med disse fire oplæg in mente, lægger vi op til en debat blandt og med panelet for på en time at blive langt klogere på, hvordan vi får bragt os seriøst ind i den cirkulære fremtid - og hvorfor.

DERFOR - Mød op i Høiers Is-Café (ud til Allinge Havn), fredag den 15. juni 2018 kl. 13.30-14.30.

Ud over ovenstående event vil DAKOFA være repræsenteret ved diverse paneldebatter og events under Folkemødet. Der vil således ikke være et egentligt DAKOFA-telt med udstillinger og affalds-/ressourceevents, som det ellers har været tilfældet de seneste 3 år.

 

 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.