Webinar: Cirkulært og bæredygtigt byggeri – hvad er strategien, og hvordan kan affaldssektoren bidrage?

Cirkulært og bæredygtigt byggeri – hvad er strategien, og hvordan kan affaldssektoren bidrage?
På dette webinar – som afholdes i samarbejde med Teknologisk Institut - dykker vi ned i bæredygtigt byggeri. Vi vil skabe et overblik over, hvordan arbejdet med at gøre byggeriet mere bæredygtig foregår; både strategisk og i praksis.

Byggeriet er ifølge Ellen MacArthur Fundation en af de sektorer i Danmark, der har det største potentiale for omstilling til en mere cirkulær økonomi. For at omstille til en mere bæredygtig bygningsmasse er det nødvendigt at have fokus på alle faser i byggeriets livscyklus, således at de miljømæssige, sociale og økonomiske forhold vurderes og balanceres helt fra materialevalg og -produktion, til opførelse, anvendelse, vedligehold, renovering og endelig nedrivning.  

Regeringen har med sin strategi for bæredygtigt byggeri sat rammerne for denne udvikling i retning af mere bæredygtigt byggeri. Strategien er blandt andet udmøntet i et samarbejde om en frivillige bæredygtighedsklasse i byggeriet, som efter planen skal give et løft til arbejdet med bæredygtigt byggeri.  

I webinaret vil vi se på, hvordan arbejdet med bæredygtigt byggeri hænger sammen med bygge- og affaldssektoren, og hvordan de forskellige bæredygtighedsordninger spiller sammen og måler bæredygtighed. Endelig skal vi via cases se, hvordan den frivillige bæredygtighedsklasse i praksis kan gøre byggeriet mere bæredygtigt.  

Deltag i webinaret og bliv klogere på omstillingen mod mere bæredygtigt byggeri, og hvordan affaldssektoren kan bidrage hertil.  

OBS: Det er som følge af corona-forholdsregler kun muligt at deltage i arrangementet online via Zoom/YouTube. Link til arrangementet vil blive sendt ud 1-3 hverdage inden arrangementet i en separat email. Youtubelink fremsendes ca. 30 minutter før starten på arrangementet. 1-2 dage efter arrangementet fremsendes et andet Youtubelink, hvor det er muligt at se/gense arrangementet i en periode på 14 dage.

Program

Program

12:30-12:40
Velkomst og introduktion 
Anders Gideon, Københavns Kommune
Anders Gideon
Anders er specialist i kommunal affaldshåndtering og -planlægning og er netværksfacilitator for DAKOFAs netværk for kommunale anliggender. Han er også DAKOFAs ekspert i plast og øvrige emballager, herunder håndtering, behandling og afsætning. Anders har tidligere været ansat i bl.a. Tårnby Kommune som affaldsplanlægger og er uddannet biolog fra Københavns Universitet.
Annette Braunstein, DAKOFA
Annette Braunstein
Annette Braunstein
Annette har i samarbejde med DAKOFAs direktør ansvaret for foreningens udvikling af strategier og handlingsplaner. Annette varetager den daglige koordinering af foreningens aktiviteter samt projektledelsen af div. faciliteringsopgaver. Annette er ligeledes facilitator for Teknisk Råd, for DAKOFAs juranetværk samt assisterer direktøren med sekretariatsfunktionen for DAKOFAs bestyrelse. Annette er cand.scient.pol. med speciale i EU’s miljøpolitik og har international fortid bag sig fra ISWA. Annette har desuden en HD i Organisation & Ledelse samt en videregående systemisk proceskonsulentuddannelse.
12:40-12:55
Det politiske og strategiske arbejde med bæredygtigt byggeri i Danmark  
Niels Bruus Varming, Bolig- og Planstyrelsen
Niels Bruus Varming
Bolig- og Planstyrelsen

Strategi for bæredygtigt byggeri og arbejdet med Den Frivillige Bæredygtighedsklasse (FBK).

12:55-13:05
Spørgsmål
13:05-13:25
Hvordan hænger strategier for bæredygtigt byggeri sammen med bygge- og affaldssektoren?
Thilde Fruergaard Astrup, Teknologisk Institut
Thilde Fruergaard Astrup

Arbejdet med bæredygtigt byggeri handler om meget andet end bygge- og affaldssektoren, så hvor meget kan sektoren reelt bidrage med?  

13:25-13:55
Bæredygtighedsordninger
Lise Lyngfelt Molander, Teknologisk Institut
Lise Lyngfelt Molander

Hvilke bæredygtighedsordninger findes der? Fokus vil særligt være på den Frivillige Bæredygtighedsklasse og dens relevans for affaldssektoren.  

13:55-14:05
Spørgsmål
14:05-14:25
Pause
14:25-14:45
Hvordan måles og dokumenteres bæredygtigt byggeri?
Thilde Fruergaard Astrup, Teknologisk Institut
Thilde Fruergaard Astrup

LCA, LCC og andre miljøvurderinger er en stor del af arbejdet med bæredygtigt byggeri, men hvordan måles det i praksis? Hvilke data skal bruges, og hvor og hvordan findes de?  

14:45-14:55
Spørgsmål        
14:55-15:15
En eller to cases fra virkeligheden
Helen Glindvad Kristensen, Gladsaxe Kommune
Helen Glindvad Kristensen
Gladsaxe Kommune
Henriette Menå Grud, CASA A/S
Henriette Menå Grud
CASA A/S

Projekter der har implementeret idéerne om bæredygtigt byggeri i virkeligheden.  

15:15-15:30
Spørgsmål og debat
15:30-15:30
Afrunding og tak for i dag 

v/ DAKOFA 

Du bruger Internet Explorer - hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, skift da browser til Chrome eller Firefox...

Hvornår

01. juni 2021
kl. 12.30 - 15.30

Hvor

Online via. Zoom/Youtube

Deltagergebyr

Pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 950,00
Pris ikke-medlemmer, ekskl. moms
DKK 1.450,00
Studerende, ekskl. moms
DKK 550,00

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Download program
Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.