Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Kursus: Bliv nærdygtig - gør din organisation mere bæredygtig

Bliv nærdygtig - gør din organisation mere bæredygtig

Vi taler meget om bæredygtighed, cirkulær økonomi og FNs verdensmål. Nu er chancen her for at gøre lidt mere end bare at tale: Tag bæredygtigheden med på arbejde! Det kalder vi at blive nærdygtig. På dette kursus kan du lære, hvordan man gør.

Nærdygtighed handler om at tage de gode, bæredygtige og cirkulære rutiner med helt ind på arbejdspladsen. For hvad enten vi taler om en privat virksomhed, en kommune eller en institution, er der ingen grund til at efterlade de gode vaner sammen med overtøjet ude i garderoben. Det er de samme, enkle greb, som vi i mange tilfælde kender så udmærket fra vores hverdag derhjemme, der skal til for at blive nærdygtig og dermed yde et løbende bidrag til arbejdspladsens bæredygtighed. Og husk, at et kontor i denne sammenhæng ikke adskiller sig fra et værksted eller en produktionsvirksomhed. Nærdygtighed kan praktiseres på alle arbejdspladser.

Kurset tager hul på de interne indsatser, der skal til for at hverdagen hos jer kan blive mere bæredygtig og klimavenlig. Det kan eksempelvis dreje sig om

 • affaldssortering
 • madspild
 • rejser
 • visitkort
 • gaver og repræsentation
 • sundhed
 • el og varme

Gennem en systematisk indsats på disse områder styrker I jeres brand og gør jer selv til en (større) del af klimafællesskabet. Nærdygtighed handler ikke om at frelse verden. Det drejer sig blot om at bidrage ved at gøre de rigtige ting i det nære. Det er både godt for samvittigheden og arbejdspladsen.

Kurset om nærdygtighed indeholder:

 • Teori og baggrund om bæredygtighed, forbrug, normer, holdninger og vaner.
 • Praktik og fakta med eksempler fra hverdagen og tip om tendenser.
 • Værktøjer og greb til forskellige metoder og måder at komme i gang på.
 • Involvering og inddragelse med handlingsanvisninger til, hvad I kan gøre, hvordan I kan gøre det og med hvilke greb.

Målgruppe

Kurset er for alle, der ønsker at få inspiration til, hvordan hverdagen i virksomheden helt konkret kan gøres mere bæredygtig og hvilke værktøjer og greb der skal til for at sætte processen i gang. Kurset henvender sig både til aktører, der er nysgerrige på alt det her med cirkulær økonomi og bæredygtighed, og til ildsjæle, forandringsagenter og andre, der arbejder med eller gerne vil arbejde med at styrke nærdygtigheden i virksomheden – både i den offentlige og den private sektor.

Kursusleder

Lone Misfeldt og Hanne Lundhus, Katzenmark

Samarbejdspartnere

Du bruger Internet Explorer - hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, skift da browser til Chrome eller Firefox...

Hvornår

26. august 2020
kl. 09.00 - 16.00

Hvor

DAKOFAs lokaler
Vesterbrogade 149, bygning 8, 4. sal1620 København V

Deltagergebyr

Pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 3.350,00
Pris ikke-medlemmer, ekskl. moms
DKK 5.450,00

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Se deltagere
Del denne side