Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Bestseller lancerer innovationslab for bæredygtige tekstiler

28. september 2020
Bestseller lancerer innovationslab for bæredygtige tekstiler
Platformen, som går under navnet Fashion FWD lab, er en del af Bestcellers CSR-strategi og har til formål at understøtte produktion af cirkulære materialer, bedre produktionsformer og nye forretningsmodeller i tekstilindustrien.

Fashion FWD Lab skal fungere som en udviklingskatalysator for innovatører, hvor partnerskaber, pilotprojekterer, casestudier og workshops skal bane vejen for at accelerere den bæredygtige omstilling i modebranchen.

”Hidtil har vi ikke været særligt højlydte omkring vores vidtrækkende indsats og bidrag til bæredygtige innovationsprojekter. Bestseller engagerer sig i talrige projekter i hele verden, både nogle med langsigtet fokus og andre, der snart er klar til kommerciel produktion. Men vi har manglet et knudepunkt, hvor vi kunne samle alle vores innovationsprojekter og vise dem frem – og derfor besluttede vi at skabe vores nye innovationsplatform,” lyder det fra Camilla Skjønning Jørgensen, der er Sustainable Materials & Innovation Manager i Bestseller.

Partnerskaberne kan bestå af et mix af økonomiske investeringer såvel som ekspertviden og feedback fra Bestsellers eksperter.

Det er planen, at resultaterne af arbejdet i Fashion FWD Lab skal kunne opleves som en fysisk udstilling, hvor man får mulighed for at se nuværende og kommende materialer og projekter i aktion. Det drejer sig bl.a. om tidlige prototyper og vareprøver på nye materialer. Den fysiske udstilling vil i første omgang blive placeret i Bestsellers hovedkvarter i Brande.

Fashion FWD lab lover at offentliggøre flere partnerskaber snarest, men det seneste skud på stammen er samarbejdet med finske Spinnova, der producerer et fibermateriale af FSC-træ og affaldsprodukter uden brug af skadelige kemikalier og med et minimalt vandforbrug.

Herudover tæller samarbejdsprojekter også biotech-virksomheden Pond, der udvikler bionedbrydelige alternativer til oliebaserede produkter som plast, Beyond Leather, der producerer og udvikler vegansk læder på æblerester samt Infinited Fiber, der er en cirkulær recycling metode, der tager udgangspunkt i gammelt, kasseret tøj og pap og skaber nye bionedbrydelige fibre, der minder om bomuld. Herudover er projektet Organic Cotton Accelerator også en udløber af Fashion FWD Lab.

Læs mere om Fashion FWD lab her

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.