Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: Bedre genanvendelse af plast kan gøre Danmark 1,6 milliarder kroner rigere - hvert år.

17. januar 2019
Bedre genanvendelse af plast kan gøre Danmark 1,6 milliarder kroner rigere - hvert år.

Det er budskabet i rapporten "The new plastics economy - A Research, Innovation, and Business opportunity for Denmark", udarbejdet af McKinsey & Company for Innovationsfonden.

Kun 40.000 tons af de 340.000 tons plastaffald i Danmark genanvendes her i landet. Resten bliver enten eksporteret til genanvendelse i udlandet eller forbrændes i Danmark. Kun i alt ca 18 % genanvendes. Hvis Danmark ønsker at blive frontrunner på dette område opstiller rapporten foreslag til en en dansk plastvision.

Med målet om at blive en frontrummer foreslåes følgende fem konkrete mål og tiltag:

  1. En målsætning om 100% genanvendelse af plast
  2. Udfasning af ikke-genanvendeligt plast
  3. Find alternativer, hvor brugen af plast ikke fører til forurening
  4. Eliminering af behovet for ny fossiltbaseret plast ved at reducere, genanvende og udvikle nye bæredygtige biobaseret plasttyper
  5. Stop plast i naturen/havet

Der er ifølge rapporten store potentialer for danske virksomheder. Hvis Danmark når målet om 100% genanvendelse af plasten, inden for landets grænser, finder rapporten uudnyttede potentialer på mindst 1,6 milliarder kroner om året.

Rapporten blev lanceret i dag d. 17. januar på Innovationfondens konference "Klar til den næste plastrevolution?" i FN Byen i København.

Læs pressemeddelelsen fra Innovationsfonden og rapporten her

Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.