Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Affaldstræ til energiudnyttelse i en cirkulær økonomi

16. maj 2019
Affaldstræ til energiudnyttelse i en cirkulær økonomi
Dette er navnet på en ny rapport fra Miljøstyrelsen med titlen ” Waste Wood to Energy in the Circular Economy – Waste2Energy”, der omhandler et automatiseret system til behandling af affaldstræ.

Rapporten bygger på et projektet, hvor der er udviklet et automatiseret system til behandling af affaldstræ, der scanner, sorterer, fjerner urenheder og omdanner træet til nyttiggørelse. Systemet omfatter en objektiv scanning af træets indholdsstoffer, herunder tungmetaller, og efterfølgende en objektiv klassificering af affaldstræet.

Det fremgår, at med denne teknologi kan affaldstræet sorteres efter indhold af miljøfarlige stoffer, der under nuværende forhold medfører, at affaldstræet ikke kan genanvendes, men transporteres til forbrænding i udlandet. 

Projektet har resulteret i det første demonstrationsanlæg, der er under planlægning på Falster og det forventes, at der vil blive etableret 6-8 anlæg i Danmark, skriver Miljøstyrelsen på deres hjemmeside

Se rapporten her på Miljøstyrelsens hjemmesiden 

 

 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.