Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Du skal være logget ind for at læse denne nyhed. Indholdet er kun tilgængeligt for DAKOFA-medlemmer.

Log ind

Nyhed: Affaldsdirektivet m.fl i konsolideret udgave med ændringerne fra 30. maj 2018

28. august 2018
Affaldsdirektivet m.fl i konsolideret udgave med ændringerne fra 30. maj 2018
EU's publikationskontor har udgivet konsoliderede/sammenskrevne udgaver af affaldsdirektivet, emballagedirektivet, WEEE-direktivet, bilskrotdirektivet, batteridirektivet og deponeringsdirektivet indeholdende de nye ændringer, som blev vedtaget den 30. maj 2018

Det er besværligt at læse og forstå de mange nye ændringer til affaldsdirektivet, som blev vedtaget med direktiv 2018/851 fra 30. maj 2018. Også ændringerne til de øvrige, reviderede affaldsdirektiver, emballage-, WEEE-, bilskrot-, batteri- og deponeringsdirektiverne, er nemmere at forstå, når ændringerne er indarbejdet i de gældende direktiver. 

Brikkerne i dette puslespil er nu samlet af EU's publikationskontor på EUR-Lex i nye, konsoliderede udgaver af direktiverne, som også indeholder alle de øvrige, mellemliggende ændringer til direktiverne før maj 2018.

De konsoliderede udgaver er en stor hjælp, men de har dog ikke retlig virkning. Derfor indeholder disse udgaver links til de retlig gældende direktiver på den første side. Det skal også nævnes, at de indledende betragtninger (preamblerne) fra de retlig gældende direktiver ikke er medtaget i de konsoliderede udgaver.

Herunder findes links til EUR-Lex' nye, konsoliderede udgaver af de omtalte direktiver:

(vælg sprog, DA=dansk, og filformat)

Find den konsoliderede udgave af affaldsdirektivet her 

Find den konsoliderede udgave af emballagedirektivet her 

Find den konsoliderede udgave af WEEE-direktivet her 

Find den konsoliderede udgave af bilskrotdirektivet her 

Find den konsoliderede udgave af batteridirektivet her 

Find den konsoliderede udgave af deponeringsdirektivet her 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.