Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Nyhed: Affaldet skal væk fra hav og strande

07. juli 2017
Affaldet skal væk fra hav og strande

De danske strande og have er fyldt med affald. Miljøministeriet initierer derfor en kampagne, som skal målrettes fiskere, strandgæster og lystsejlere.

"Affald hører ikke hjemme i naturen. Meget af det flyder hertil fra udenlandske farvande, men en del stammer også fra os selv i Danmark og det skal vi tage ansvar for. Derfor er vi på vej med en ny informationsindsats" udtaler miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen.

En rapport fra 2015 viser, at affaldet på de danske strande og i de danske have primært stammer fra fiskeri og turisme, og derfor er disse målgruppen for den kommende kampagne. Kampagnen er medfinansieret af EU via Den europæiske Hav- og Fiskerifond og forventes at være klar i 2018.

Selvom denne kampgane retter sig mod alle typer affald, er plastik stadig et af de største problemer for verdens have. Derfor ønsker Esben Lunde Larsen også, i samarbejde med med alle Folketingets partier, at arbejde videre mod udfærdigelsen af en national plasthandlingsplan.

Læs hele nyheden her

 

 

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.