Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

Kursus: Adfærd i en affaldskontekst

Adfærd i en affaldskontekst
Hvorfor har mange borgere svært ved at sortere affald? Hvad er det, der går galt i sorteringen, og hvordan hjælper vi bedst muligt borgerne til at sortere mere - og bedre? Naboskab afholder kursus i DAKOFA regi.

BAGGRUND

Kravene til øget affaldssortering for kommuner, forsyninger og virksomheder vokser i takt med strammere lovgivning og et øget fokus på klima og miljø. Det stiller nye krav til, hvordan man arbejder målrettet med at skabe adfærdsændringer hos både borgere, medarbejdere og kunder. Dette kursus giver en solid indføring i de vigtigste metoder indenfor adfærdsdesign og udvikler de kompetencer, som er afgørende for at arbejde borgerorienteret og med adfærd på affaldsområdet. 

FORMÅL OG MÅLGRUPPE

Kurset henvender sig primært til affaldsplanlæggere, projektledere, afdelingsledere og kommunikations- og kundeservicemedarbejdere i forsyninger og kommuner. 

RESULTAT

Kurset fokuserer på antropologiske metoder og adfærdsændringer. Kurset vil klæde dig på med viden, indsigter og værktøjer og en generel bedre forståelse for menneskelig adfærd. På dette kursus vil du lære:

1.     Hvad adfærdsdesign er, og hvordan det kan bruges på affaldsområdet

2.     Hvordan antropologi giver dig bedre forståelse for borgerens situation og adfærd 

3.     Hvordan du konkret undersøger, tester, måler og ændrer adfærd

4.     At udnytte adfærdspsykologi til din fordel

5.     At fundere kommunikation og tiltag i målgruppens adfærd 

FØR KURSET

Tre uger inden kurset modtager alle tilmeldte en mail, hvor de kort skal besvare et par spørgsmål som forberedelse til kurset. Vi spørger ind til interaktion med borgerne og deltagernes oplevelse af borgernes adfærd på affaldsområdet. Disse cases vil vi anonymisere og bygge ind i vores materiale, når vi forbereder undervisningen. 

KURSUSDAGEN

Selve kurset er af seks timers varighed inklusiv frokost og pauser og finder sted d. 16. september 2021 fra kl. 10-16 i DAKOFAS lokaler hos Bings, Vesterbrogade 149, 1620 København V.

På kurset vil du blandt andet få :

●      Solid viden om adfærd fra end 40 års forskning kogt ned til en bouillonterning af gode råd, konkrete værktøjer og metoder målrettet dig og affaldsområdet

●      Konkrete, lærerige og underholdende eksempler på adfærdsdesign i affaldsverden.

●      Mulighed for få konkret sparring og hjælp til dine problemer med at ændre borgernes adfærd, vaner og holdninger

●      En workbook med konkrete værktøjer og metoder som du kan gå hjem og implementere i din daglig med det samme 

TILRETTELÆGGELSE OG UNDERVISNING

Kurset er tilrettelagt af Naboskab, en konsulentvirksomhed, der er specialiseret i borgerinddragelse, dialog og adfærd inden for grøn omstilling og affald. Naboskab har arbejdet med kommuner og affaldsvirksomheder i hele landet. Naboskab tilbyder kurser, uddannelse og brugerundersøgelser, der øger indsigten menneskers motivation, kommunikation, adfærd, konflikt og holdninger på affaldsområdet.

Kurset ledes af medstifter, partner og antropolog Kristoffer Ravnbøl. På kurset suppleres Kristoffer af forretningsudvikler Nina Nagskov Jørgensen, der har solid erfaring med planlægning og facilitering af workshops og undervisning

Kurset kan eventuelt kombineres med DAKOFAs webinar den 22/9 2021 om "kommunikation om de nye indsamlingsordninger".

Du bruger Internet Explorer - hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, skift da browser til Chrome eller Firefox...

Hvornår

16. september 2021
kl. 10.00 - 16.00

Hvor

DAKOFAs lokaler
Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. sal1620 København V.

Deltagergebyr

Pris medlemmer, ekskl. moms
DKK 5.400,00
Pris ikke-medlemmer, ekskl. moms
DKK 6.900,00

Framelding

Tilmelding er bindende efter
2. september 2021

NB

Tilmelding er bindende fra og med 8 dage inden arrangementets afholdelse. DAKOFA forbeholder sig ret til at aflyse med samme varsel uden ansvar for eventuelle følgeomkostninger for de på dette tidspunkt tilmeldte.

Se deltagere
Del denne side
Vi kan se, at du bruger Internet Explorer som browser. Microsoft har udfaset Internet Explorer, som er erstattet af Microsoft Edge. Da der ikke længere udvikles på Internet Explorer, er der visse ting, du risikerer ikke længere fungerer på DAKOFAs hjemmeside, hvis du fortsætter med at bruge denne browser. Der kan blandt andet være problemer med at se tilmeldingsknapperne. Du kan i stedet bruge Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller lignende til at tilgå DAKOFAs hjemmeside.